Op het gebied van ruitschade, denk aan een ster, barst of hele ruit aan diggelen, helpen wij u met ruitreparatie en ruitvervanging. We zorgen we ervoor dat u nooit langer dan één dag uw personenauto of bedrijfswagen kwijt bent. Op deze manier zorgen wij dat de reparatieduur tot een minimum beperkt blijft en dat we een hoge kwaliteit leveren.

Autoruit reparatie en vervanging

Ruitvervanging doen we uitsluitend met originele merk ruiten. Op het gebied van ruitschade werken wij samen met een tal gespecialiseerde partners.

Oorzaken

Ruitschade (een sterretje, breuk of ruit helemaal aan diggelen) kan als oorzaak hebben: hagelstenen, inbraak, vandalen, opspattende steentjes, storm, dieren of gewoon een ongelukje.

Hoelang duurt een sterreparatie?

Een reparatie (sterretje wegwerken) duurt ongeveer 30 minuten. Voor reparatie met onze hoogwaardig gepatenteerde hars kunt u bijna altijd direct geholpen worden. Maak vooraf wel even een afspraak.

Hoelang duurt een ruitvervanging?

Een complete ruit vervangen is afhankelijk van merk en model en het type ruit. Maar ook of systemen op de auto na vervanging gekalibreerd moet worden. Vaak zijn we een dag of dagdeel met uw auto of bedrijfswagen aan het werk.

Vooraf even een afspraak maken.

Meld uw ruitschade, mail of bel ons vooraf over wat de beste oplossing is, wat het kost, of het verzekerd is en wanneer we de ruitschade voor u kunnen herstellen.

Specialist in kalibratie

De EU heeft besloten om vanaf 2022 alleen nog maar nieuwe personenauto’s toe te laten met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Denk daarbij aan een noodremsysteem en rijbaanassistentie.

Dat is de reden dat wij standaard de aanwezig ADAS-systemen kalibreren na het vervangen van een voorruit. Met speciale hoogwaardige kalibratieapparatuur zorgen wij ervoor dat de aanwezige rijhulpsystemen in uw personenauto of bedrijfswagen na een ruitvervanging ook weer volgens fabrieksinstellingen zijn ingesteld en functioneren. Hierdoor garanderen wij dat u na een ruitvervanging weer veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Wat te doen bij ruitschade?

Meld ruitschade en wij helpen u graag verder. In goed overleg nemen wij u alle werk uit handen en krijgt u uw voertuig met gerepareerde of nieuwe ruit(en) retour. U kunt dan weer met goed zicht, volop en veilig genieten van uw voertuig.

Schade melden Neem contact op

Veel gestelde vragen

Heb je autoschade en weet je niet wat te doen? Hieronder vindt je de meest gestelde vragen met betrekking tot autoschade. Nog andere vragen? Neem dan contact op!

Meld ruitschade altijd eerst bij uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij. Daarna meldt u de ruitschade online via Schade melden bij Schadeherstel Friesland. Zodra we uw schademelding hebben ontvangen nemen we binnen 1 werkdag contact met u op.

Ruitschade, of het nu een putje, een sterretje of een barst is, begint vaak klein maar kan uitgroeien tot lastige of zelfs gevaarlijke situaties. Aarzel niet en neem direct contact op met Schadeherstel Friesland. Door snel te handelen, vergroten we de kans op succesvolle reparatie van uw autoruit, wat u uiteindelijk kosten bespaart. Onze ruitreparaties maken gebruik van speciale hars die zorgt voor een snelle, esthetisch mooie en vrijwel onzichtbare reparatie. Een autoruitreparatie neemt bovendien niet veel tijd in beslag, zodat u erop kunt wachten. Als het nodig is om de ruit te vervangen, regelen we vervangend vervoer, zodat u later op de dag uw voertuig weer kunt ophalen.

Als u een afspraak hebt geregeld neem u uw voertuig, uw rijbewijs, het kentekenbewijs deel 1 en 2, de groene kaart en eventueel de ingevulde kopie van het Europees Schadeformulier.

De kosten voor autoruit reparatie of vervanging zijn afhankelijk van 3 factoren:

  1. Wat voor schade, bijvoorbeeld een sterretje of een barst in uw voorruit of een hele ruit aan diggelen:
  2. Welke ruit, denk aan de voorruit, panorama dak of een zijruit, is beschadigd;
  3. De dekking van uw personenauto- of bedrijfswagenverzekering

Ruitreparatie

Als u goed verzekerd bent tegen ruitschade, dan is ruitreparatie gratis! Wij handelen dit voor u af met uw tussenpersoon, verzekeraar of leasemaatschappij. Maar ook als u niet verzekerd bent voor ruitschade, is reparatie niet duur.

Ruitvervanging

Bij ruitvervanging betaalt u hooguit uw eigen risico, in de meeste gevallen betaalt u zelfs niets! Bent u niet verzekerd tegen ruitschade? De kosten voor een voorruitvervanging zijn afhankelijk van het merk en model voertuig en het type autoruit.

Na het melden van ruitschade informeren wij u vooraf exact wat de kosten zullen zijn van reparatie of vervanging.