Als merk- & BOVAG erkende schadeherstelbedrijven in Friesland herstellen wij voertuigen van particulieren en bedrijven. De moderne personenauto’s, bedrijfswagens, campers en caravans ontwikkelen voortdurend, met een toenemende complexiteit.

Merk specifieke kennis wordt steeds crucialer om schadeherstelwerkzaamheden op een veilige, gegarandeerde en hoogwaardige wijze te kunnen uitvoeren.

Onze expertise in schadeherstel is onze kracht, en we voeren dit efficiënt en vakkundig uit in samenwerking met alle verzekeraars, alle automerken, dealerbedrijven en autobedrijven, leasemaatschappijen en een breed scala aan bedrijven en overheidsinstanties met een eigen wagenpark.

Merkerkend schadehersteller

Diverse automerken zetten eigen merk erkend schadeherstel-netwerken op. Schadeherstel Friesland is merk erkend reparateur voor de merken:

Abarth / Alfa Romeo / BMW / Citroen / DS / Fiat / Jaguar / Jeep / Landrover / Mini / Opel / Peugeot / Suzuki / Tesla / Fixxter / Mazda / Mitsubishi / Volvo.

Deze merkerkenningen uiten zich in de manier waarop wij schades herstellen: volgens fabrieksspecificaties met een focus op het afleveren van een 100% veilige auto.

Uiteraard hebben we ook voldoende kennis in huis om schades aan alle andere merken te herstellen.

Onze werkwijze

Wanneer u schade hebt aan uw voertuig (personenauto, bedrijfswagen, camper, caravan), dan staan wij paraat om schade vlot en vakkundig voor u te herstellen!

01

U meldt schade aan uw voertuig online via schade melden, de telefoon of door langs te komen bij een van onze vestigingen. Er worden afspraken met u gemaakt over de kosten en planning van het herstel. Vergeet niet uw kentekenpapieren en groene kaart mee te nemen.

02

Wij regelen, voor u, al het papierwerk, stemmen de afwikkeling en betaling af met partijen zoals lease- of verzekeringsmaatschappij. Indien nodig schakelen we een schade-expert in voor een onafhankelijke taxatie. Tijdens de reparatieperiode verzorgen wij het herstel en vervangend vervoer, zodat u mobiel blijft.

03

Wij herstellen uw voertuig met behulp van de modernste technieken, waarbij zeer streng wordt gelet op kwaliteit en milieu. Na reparatie wordt het voertuig schoon afgeleverd, wordt u geïnformeerd over de uitgevoerde werkzaamheden en uw garantie. Standaard maar liefst 4 jaar BOVAG-garantie op alle herstelwerkzaamheden.

De voordelen

De voordelen van onze service zijn talrijk. Afhankelijk van uw polis vervalt of wordt het standaard eigen risico verminderd bij schade, behalve bij total loss.

Gedurende de reparatieperiode bieden we duurzaam vervangend vervoer en beschikken we over eigen transport voor haal- en brengservice. We garanderen gespecialiseerd en merk erkend herstel voor elk automerk, waarbij we altijd voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van de fabrikant.

Onze aangesloten schadeherstelbedrijven werken uitsluitend met gekwalificeerde professionals en maken gebruik van originele of gelijkwaardige kwaliteitsonderdelen. We nemen het volledige proces van schadeafwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij op ons, zonder dat u iets hoeft voor te schieten. Bovendien ontvangt u vier jaar BOVAG-garantie op al het uitgevoerde herstelwerk.

  • BOVAG erkende herstelbedriven
  • Voor alle automerken
  • Haal- & brengservice
  • Dichtbij de klant
  • Frysk DNA
  • Samen sterk

Veel gestelde vragen

Heb je autoschade en weet je niet wat te doen? Hieronder vindt je de meest gestelde vragen met betrekking tot autoschade. Nog andere vragen? Neem dan contact op!

Dit hangt af van uw verzekering en de schuldvraag bij het ongeluk. U kunt uw specifieke situatie aan ons uitleggen, de medewerkers van Schadeherstel Friesland of onze vestigingen helpen u graag met de afhandeling van uw schade.

Alle schadeherstelwerkzaamheden die gedekt zijn door uw verzekering, factureren wij rechtstreeks aan uw tussenpersoon, verzekeraar of leasemaatschappij. Zo hoeft u niets te betalen of voor te schieten. U betaalt alleen uw eigen risico, als daar sprake van is. Bent u niet verzekerd voor herstel, dan ontvangt u de factuur. Deze kunt u dan binnen de van toepassing zijnde betalingstermijn aan ons betalen.

Wij kunnen dit eventueel direct aan uw tussenpersoon, verzekeraar of leasemaatschappij vragen. Zij kunnen deze ‘financiële schade’ exact voor u berekenen, zodat u direct weet waar u aan toe bent voor nu en later.

Het woord ‘eigen risico’ zegt het al, dit is een risico voor eigen rekening. Bij een verhaalbare schade keert de verzekeringsmaatschappij na het verhalen van de schade bij de tegenpartij het eigen risico weer aan u uit en herstelt eventueel de no-claimkorting.

Het Waarborgfonds Motorverkeer keert schade uit aan motorvoertuigen als deze veroorzaakt is door een onbekende of onverzekerde dader. Om voor een uitkering in aanmerking te komen, gelden wel enkele voorwaarden:

  • U moet altijd aangifte doen bij de politie;
  • Het moet onomstotelijk vaststaan dat de schade aan uw auto door een ander motorvoertuig is veroorzaakt;
  • U moet getuigenverklaringen kunnen overleggen.